vrijdag 6 augustus 2010

5 Augustus Last return to Universal

Vanmorgen zonder problemen voor het ontbijt het internet gecheckt, wat is het toch een gemak om weer gewoon toegang te hebben.

Alvorens naar Universal te gaan om voor de laatste keer gebruik te maken van onze 14 dagen pas maken wij een stop bij de Disney winkel om de spullen op te halen met de 20% korting bon.

Chantal helemaal happy met haar nieuwe knuffel (ze had er thuis nog geen), Ronald met de aanschaf van een speciale editie Monopoly (hij had er thuis nog geen een) en daarnaast nog wat andere leuke hebbedingetjes. Wij moeten nu echt gaan stoppen met shoppen want anders past het allemaal niet meer in de extra koffer die wij hebben aangeschaft of zitten wij met bijbetalen ivm overgewicht.

P1010578

Vervolgens door naar Universal, waar wij beginnen in Island of Adventure, wij zijn vorige week al een paar keer geweest en willen een paar dingen nog graag een keer doen, maar bij binnenkomst zien wij wachttijden die er niet om liegen. Het is al best warm dus wij hebben er geen bezwaar tegen om te beginnen met de waterattractie van Popeye waar de wachttijd beperkt is tot 15 minuten en je gegarandeerd er doorweekt eruit komt, hebben wij de rest van de dag om op te drogen. Je kunt je het misschien niet voorstellen maar het is echt heel erg leuk om dit te doen. Zo ziet de attractie er ongeveer uit en op de foto zie je het wellicht niet goed, maar wij zijn allemaal bij het eruit komen z….nat.

P1010579P1010580

Daarna door naar Harry Potter want wij hoeven op dit tijdstip niet meer in de rij te staan om dit gedeelte van het park in te komen en de wachttijd bij de Dragon achtbaan waar de mannen in willen staat op 25 minuten. Chantal wil nog graag in de hippogriff achtbaan (de familie versie) dus daar gaan wij met zijn tweeen in.

Als wij weer bij elkaar komen willen Wim, Ronald en ik nog heel erg graag een keer in de Forbidden Journey, maar Chantal wil echt niet.

De wachttijd is 75 minuten maar hierbij een tip voor als je alleen de ride wilt doen en niet de tocht in het kasteel hoeft te zien. Naast de attractie zit een winkeltje waar je in uitkomt als je de ride gedaan hebt, als je gewoon dit winkeltje inloopt, in de winkel de kant op gaat waar je je spullen in de lockers doet, (alvorens aan de ride te beginnen) kun je zo de attractie in lopen, naar de single ride lane gaan/vragen (je zit dan wel in je eentje met vreemden in de ride, maar je zit zo vast dat je toch geen contact met je “reisgenoten” kunt hebben) en op deze manier zaten wij binnen 5 minuten alle drie in de attractie. Chantal is met ons meegelopen en heeft de tijd van de attractie op ons staan wachten bij het eindpunt, al met al heeft dit nog geen 5 minuten geduurd! Helemaal top!! Uiteraard is dit geen officiële route, maar toch wel het delen waard :), voor de volgers doe er je voordeel mee!

Wij zijn vervolgens door de andere enorme wachttijden naar de Studios gegaan en Wim en Ronald hebben het dus zonder een extra ritje in de hulk moeten stellen.

Bij de Studios is het iets rustiger maar ook daar moeten wij keuzes maken wat wij nog een keer willen gaan doen, het worden de Simpson Ride, Wim en Ronald gaan in de Mummy terwijl Chantal en ik de Blues Brothers bekijken en wij doen nog met zijn vieren Jimmy Neutron. Wij wandelen lekker rond, genieten van de mooie auto’s, de beestjes die op onze weg komen en als blijkt dat Wim en Ronald bij de achtbaan de Rock it niet in de Single rider lane kunnen en de wachttijd 60 minuten bedraagt, vinden wij het mooi geweest en sluiten wij Universal af voor deze vakantie.

P1010585 P1010586 P1010600

Vanaf nu zullen wij toch anders kijken als wij deze wereldbol op tv of in de bioscoop zien verschijnen, Universal heeft een plaatsje in ons hart veroverd!

Wij besluiten vanavond lekker makkelijk te gaan eten en volgen advies op van onze forumvolgers, wij gaan eten bij Cizi’s pizza, helemaal goed, het is ongelofelijk wat je voor 20 dollar met zijn vieren te eten krijgt (Kids eat free card geldt hier ook, dus extra voordelig). Je kunt onbeperkt pizza stukken uitkiezen en ieder heeft zijn eigen favoriete smaak. Aangevuld met een soepje, knoflookbrood, salade en grote hoeveelheden cola (refills) taaien wij na een uurtje af naar ons huis waar wij met zijn allen nog even een avondduik nemen.

P1010601  en daarna de dag weer afsluiten met de kids in bed, Wim op de bank met de Ipod (met internet!), en ondergetekende achter de laptop aan het bloggen.

Het aftellen gaat beginnen, nog 3 hele dagen!!

5 opmerkingen:

Teleton zei

Niks aftellen! Toch? Nog drie dagen voluit genieten!

Leuk he, CiCi's Pizza? Juist voor kids een pizzaparadijsje waar je precies kunt doen waar je zin in hebt. Ik haal nog één refill.... burp!

Rick, Sunshine State zei

Zo is dat, nog drie hele super volle dagen in het verschiet..


Genieten doen jullie, enne tja wellicht toch een extra koffer ??

Anoniem zei

Waren we jullie inderdaad bijna tegen gekomen. We zagen 's-morgens al dat het grootste deel van de bezoekers richting IOA liepen en was het heel rustig in Universal. Pas 's-middags werd het daar ook drukker.

Nog niet aan naar huis gaan denken. Nog 3 hele volle dagen genieten tot de laatste minuut.

Marja en Tony zei

Dat had wel grappig geweest als we elkaar hadden gespot, onbewust als je ook maar iets Nederlands hoort denk je toch... Enne we denken nog niet aan einde van vakantie's hoor....

Anoniem zei

Geweldige verhalen. Ik doe niets anders meer dan elke dag deze lezen en de foto's bekijken. Werken komt op de tweede plek (of derde...) Wij zullen bij Atradius nu wel ervoor moeten zorgen dat jij elke dag bij het Restaurant in minstens een rij staat van 60 minuten voor het eten en dan 30 minuten voor het afrekenen. Dat ben je nu wel gewend en het zou je erg teleurstellen als je zomaar door zou kunnen lopen, ha ha ha,
Groetjes vanuit Amsterdam, zie je binnenkort in de nieuwe outfit op kantoor
Chris