vrijdag 30 juli 2010

29 juli die Harry toch

Vandaag zouden wij ons geluk gaan beproeven in Universal’s Island of Adventure, afgelopen maanden volop in de spotlights vanwege de nieuwste attractie: de Harry Potter wereld.

Wij staan bijtijds op en zodra wij bij Universal aankomen gaan wij richting het Harry Potter gedeelte. Wij weten van Carla en Rini dat zij al in de rij stonden vanaf Toon Lagoon, dus als wij pas stilstaan bij Jurassic Park vinden wij dit een goed voorteken. Op een gegeven moment krijg je kaartjes waarmee je kunt bewijzen dat je in de rij staat en krijgen wij een wachttijd door van ongeveer 40 minuten. Dit blijken 40 minuten te zijn voordat wij de HP wereld in kunnen waarna je ook weer per attractie verschillende wachttijden hebt, maar hier zijn wij voor gekomen dus wij blijven netjes wachten.

Uiteindelijk is het zover en mogen wij het domein betreden, het is echt heel erg mooi gemaakt, en wij kunnen vlot in een kleine achtbaan, die Chantal zelfs leuk vindt. De rij voor de hoofdattractie in de wereld van HP staat op 60 minuten, maar ook dat krijgt ons niet klein en Chantal en ik staan in de rij terwijl Wim en Ronald van de gelegenheid gebruik maken om in de snelle achtbaan: Dragon Challenge te gaan.

P1010400

Net op het moment dat wij de muren van het kasteel in gaan, komen Wim en Ronald aan lopen en voegen zich weer bij ons. Chantal is zenuwachtig omdat wij echt niet weten wat hier gaat gebeuren maar als wij aangeven dat het echt geen achtbaan is, is zij redelijk gerustgesteld. In het kasteel zien wij heel erg mooie dingen die wij herkennen uit de films (bewegende schilderijen, prachtige 3d animatie, sprekende hoed) en voordat wij er erg in hebben zijn wij aan de beurt. Wij nemen plaats in een soort van 4 persoonsbank, waar wij goed in gegespt worden en omdat wij even moeten wachten vertelt de dame bij de bank aan Chantal dat het geen achtbaan is maar een soort van Simpson avontuur alleen dan van HP. Nu vond Chantal de Simpsons heel erg leuk om te doen, dus wij zijn er klaar voor. Maar er gebeurd helemaal niets, wij staan stil en er is een kleine storing, wij mogen nog even blijven zitten maar op een gegeven moment moeten wij uit de “bank” en worden wij samen met alle andere “passagiers”teruggebracht naar een specifieke rij. De omroepinstallatie kondigt eerst nog aan dat er een oponthoud is, maar na 15 minuten verandert de melding in dat er grote technische problemen zijn en dat men niet weet hoe lang dit oponthoud gaat duren, daarom het advies om op een later tijdstip terug te keren.

Tja, wij staan nog steeds in een speciale rij, maar heel veel mensen uit die rij kiezen eieren voor hun geld en gaan eruit. Na nog 15 minuten gewacht te hebben loop ik naar 1 van de medewerkers toe, want ik vind het echt te gek om straks als de attractie het weer gaat doen, weer opnieuw 1 uur in de rij te gaan staan en eventueel ook weer in de rij te moeten gaan staan als wij de HP wereld uit mochten gaan. De medewerker begrijpt mijn “klacht” en loopt naar zijn chef en komt daarna heel geheimzinnig naar mij toe en geeft mij 4 speciale “express tickets” geldig voor deze attractie die ons direct toegang geven tot een speciale rij. Een brutaal mens heeft de halve HP wereld!!

Wij vertrekken uit de rij, gaan HP wereld uit, na gecheckt te hebben of wij nog in de rij moeten om de HP wereld in te gaan (en dit blijkt niet nodig te zijn, geldt alleen voor de ochtend/start van het park)  gaan een hapje eten en horen dan opeens een luid gejuich waaruit blijkt dat de attractie het weer doet.

Wij gaan weer terug naar HP wereld en maken de fout om in de rij te gaan staan voor wat naderhand blijkt de winkel voor de toverstaffen te zijn. Voor een introductie van echt 5 minuten waarna je de winkel in gaat staan wij bijna 1 uur in de rij. De verloren tijd maken wij goed door gebruik te maken van onze “magic express tickets” die inderdaad speciale deuren opent waardoor wij binnen 5 minuten weer met zijn vieren in de bank zitten en de echte Journey kan beginnen. Hier hebben wij dus eigenlijk de hele ochtend op gewacht en het is inderdaad een topattractie, je reist als het ware zwevend door een HP verhaal met geweldige 4D effecten, het is echt zo mooi gemaakt, als je hier bent mag je dit echt niet missen. Heel toepasselijk kopen wij nog een Butterbeer (nog het meest te vergelijken met een hele zoete milkshake), en daarna gaan wij naar de andere gedeeltes van het park.

P1010404

Na deze lange aanloop gaan de andere attracties met een enkele uitzondering redelijk vlot. Spiderman is ook heel erg goed en Wim en Ronald hebben de smaak van de rollercoasters zo te pakken dat zij 2 keer in de Hulk gaan.

P1010416

Wij worden doorweekt in de Popeye bootjes, schrikken in Jurassic Park van de grote Dinosaurus voordat wij de vrije val krijgen en ook Poseidon’s Fury is een verrassend geheel. Wat kunnen die Amerikanen toch een show van alles maken.

Wij eten de hele dag op het park met het park meal deal bandje en om 21.00 vertrekken wij richting ons Windsor huis om de dag af te sluiten.  Aan het einde van de avond begint het iets te regenen maar het zet niet echt door, wij zijn benieuwd wat morgen ons weer gaat brengen.

4 opmerkingen:

Anita zei

Bedankt voor de duidelijke beschrijving van de HP attractie, ben zo benieuwd. Jullie hebben er heel wat voor over gehad. Ik hoop zo dat de rijen binnenkort minder worden. Heel veel plezier nog,
groetjes,
Anita (Tans4USA)

Teleton zei

Dat zijn met recht de avonturen van Harry Potter! Maar ook hier gelukkig weer een happy ending.

mama zei

Hoi L.
Dit is natuurlijk weer een Amerikaans avontuur, maar het is allezins de moeite waard, wat een geweldige vakantie, liefs P en M O en O xxxx.

Rick, Sunshine State zei

Dat ziet er geweldig uit, wij willen ook nog naar Harry Potter, en hopen dat er in Augustus een rustig dagje is...

Leuke foto,s bedankt daarvoor!!