donderdag 29 juli 2010

28 juli Van alles wat

Wij beginnen de ochtend rustig aan en vertrekken rond half elf richting Hollywood Studios, volgens de “crowd”kalender, vandaag het beste park om te doen. Bij aankomst denk ik dat heel Orlando en Kissimmee gisteren de “crowd”kalender gisteren heeft geraadpleegd en besloten heeft om daarom naar de Hollywood Studios te gaan. Het is heel erg druk, de eerste wachttijden die wij zien voor de top attracties staan rond elf uur al tussen de 40 en 100 minuten en voor Toy Story zijn de fast passen zelfs al op voor de rest van de dag, terwijl het park tot 20.00 uur open is, wat een gekkenhuis!

HWS_004

Wij besluiten de show van Belle en het Beest te gaan bijwonen, maar in plaats van het verwachte binnen theater (met airco), blijkt het een overkapte buiten theatervoorstelling te zijn, waardoor de zweetdruppels talrijk hun weg naar beneden vinden. De show is wel de moeite waard, het is het echte Disney sfeertje waarbij alle kostuums er geweldig mooi uit zien en de 30 minuten voorbij vliegen.

Wij zijn al jaren naar Disney Parijs geweest en zijn daarom min of meer bekend met een gedeelte van de attracties in de studios, onbekend is echter de Jedi training die op het programma vermeld staat en aangezien Wim Ronald al jarenlang bestookt met Star Wars zijn de 2 grote fans van alles wat met deze film te maken heeft, dus een echte Jedi training is welkom. Bij aankomst blijkt het een training te zijn voor kinderen tot 12 jaar en de wachttijd is op dat moment 80 minuten waarbij de deelnemers in de rij moeten blijven staan, vanwege gelimiteerde aantal plekken. Ronald vindt het heel jammer maar dat gaan wij echt niet doen.

HWS_007

Terwijl wij doorlopen naar de 3D muppets film, waar de wachttijd slechts 10 minuten bedraagt en even leuk is om te zien, vraagt Ronald of wij in plaats van in deze drukte verder te blijven lopen niet naar een waterpark kunnen gaan. Ik dacht 10 meter ervoor precies hetzelfde en aangezien er standaard een tas achterin de auto staat met zwemgoed en handdoeken is de keus snel gemaakt. Wij lopen nog een klein rondje maar de wachttijden voor de attracties die wij willen doen zijn echt niet fijn, dus om kwart voor 1 staan wij weer buiten bij de auto.

Een zeer kort bezoek, waarna wij naar Typhoon Lagoon rijden. Dit waterpark was er in 1991 ook al maar ook dit park is enorm uitgebreid, de boot die als ware gestrand is boven op het eiland,  kondigt nog steeds met een soort van stoomfluit de golven aan en ook een heuse vloedgolf.

Voordat wij dit grote golfspektakel meemaken zien wij dat er een mogelijkheid is om te snorkelen en aangezien wij dat gemist hebben in Key Largo maken wij nu van de gelegenheid gebruik om een gedeelte van de schade in te halen. Het is maar een klein stukje maar op dat kleine stukje zien wij kleine haaien, roggen en mooie tropische vissen. Chantal gaat als een speer want zij wil er zo snel mogelijk weer uit, pas vlak voor het eruit gaan begint ze echt een beetje te kijken maar vindt het eng. (ze heeft dus nog niet het duikersbloed van haar vader en moeder:).

Daarna gaan wij het water in waar de golven met ons spelen, wij zijn net op tijd voor de vloedgolf, maar blijven bij het ondiepere water om eerst wat te wennen. Na een paar keer stoppen de vloedgolven en en nemen de gewone golven het weer over, wij zien dan een Disney fotograaf en vragen of deze een foto van ons wil maken als er weer een vloedgolf komt, dat is geen probleem, maar dat kan nog wel weer even duren. Er worden wat gewone foto’s van ons gemaakt en wij weten haar te vinden als de vloedgolf weer wordt aangekondigd. Ik maak nog even een praatje met haar en wijs op de zeer dreigende lucht achter het waterpark, waarbij zij vertelt dat als het gaat onweren op 7 miles afstand van het park dat het park dan dicht gaat. Nog geen 10 minuten nadat wij dit met elkaar besproken hebben begint het in de verte te onweren maar het komt duidelijk dichterbij en binnen 2 minuten kondigt de omroepinstallatie aan dat iedereen het water op alle plekken moet verlaten. Binnen no-time is iedereen het water uit en is het een enorme drukte bij de kleedruimtes en vervolgens op de parkeerplaats richting de uitgang.

Wij besluiten nog een stop te maken om wat te gaan shoppen in Orlando Premium Outlets en kopen Geox voor Ronald, een Tink vest voor mijzelf en een 501 voor Wim. 

Wij eten thuis spaghetti en ijs en ook al verliep deze dag niet helemaal zoals verwacht, wij hebben weer een hoop gezien en gedaan, lekker hoor!

Wij genieten volop en vinden het heel erg leuk om al jullie reakties te lezen en op deze manier met jullie contact te hebben, ook nemen wij de tips die wij nog via jullie krijgen tot ons. Op deze manier is ons feestje compleet. Bedankt!

3 opmerkingen:

Peter van roovert zei

Hoi nog bedankt voor de info over het weer
Dat heeft ons wel gerust gesteld
Ik zag in jullie verslag de bewerkte foto's
En die zien er wel heel mooi uit
Zou ik mogen weten hoe jullie dat doen ?
Nog veel fijne dagen en mischien komen we jullie wel tegen :)
Mvg fam van ROOVERT

Teleton zei

Jeetje, overal verjaagd. Eerst door de drukte, dan door het weer. Maar jullie laten je er niet door uit het veld slaan, zo te lezen zit de stemming er prima in. Houden zo!

Anoniem zei

Hoi L.
Uiteraard het verslag gelezen, ja bij shows is het altijd druk en wachten, maar jullie hebben andere plannen gemaakt en dat snorkelen is wel erg gaaf vooral voor Ronald en Chantal wij zijn erg trots op jou, je doet het toch maar, love O en O P en M.xxxx