woensdag 28 juli 2010

27 juli Animal Kingdom

Vandaag is het de dag dat wij onze Disney kaarten gaan gebruiken, wij hebben 14 dagen onbeperkt toegang tot de Disneyparken waarbij ook de waterparken van Disney door ons bezocht kunnen worden.

Volgens een “Crowd” kalender kunnen wij vandaag het beste Animal Kingdom bezoeken en Magic Kingdom vermijden. Dus dit advies volgen wij en wij zijn bijtijds bij Animal Kingdom.

resize

Wij beginnen met een safari waarbij de omgeving echt heel erg mooi is en ook de temperatuur goed zijn best doet om een echt safarigevoel te geven. Wij zien hier de big 5 zonder enig probleem.

P1010305 P1010308

P1010310 P1010315

De wachttijden in het park vallen reuze mee voor de top attracties staan wij niet langer dan 20 minuten in de rij en met gebruik van de fastpass kunnen wij zelfs in sommige voor een 2e keer. Wim en Ronald zoeken hun vermaak in de Mount Everest (soort roller coaster) terwijl Chantal en ik nog een keer in de river rapids (soort piranha van de efteling) gaan. De eerste keer dat wij hier in gingen met zijn vieren werden wij een beetje nat, maar de 2e keer dat Chantal en ik er samen in gaan, zijn wij tot en met onze onderbroek “soaked”. De rest van de dag hebben wij geen last meer van de hitte!

Wij gaan met diverse disneyfiguren op de foto, genieten van de Nemo musical en de Lion King show, de attracties in alle verschillende gedeeltes (Dinoland) en na op verschillende tracks nog wat dieren te hebben gespot, sluiten wij af met de parade en hebben Animal Kingdom gezien. Een mooi park waar wij het geluk hebben dat het inderdaad niet al te druk is waardoor wij alles hebben kunnen doen wat wij wilden.

Omdat het nog vroeg is stel ik voor om nog even naar Disney Quest (een soort van games pretpark) te gaan, de Tom Tom wijst ons de weg en geeft midden op het Disney terrein op een weg die nergens specifiek naar toe gaat aan dat wij er zijn. Oke, wij volgen daarna zelf de borden Downtown Disney en komen er aan. Wat heb ik mijzelf aan gedaan om dit voor te stellen met 3 fanatieke “gamers” in huis. Er zijn 5 verdiepingen met spelletjes, de meest uiteenlopende vormen en allemaal gratis, wij kunnen hier ouderwets flipperen, pacman spelen, racen in alle vormen maar ook een virtuele wereld betreden met superheroes, vliegen en zelfs een eigen achtbaan ontwerpen en die daarna ondergaan in een simulator. De kinderen en Wim zijn er niet weg te slaan en pas als wij afspreken om echt nog een keer terug te komen, krijg ik het drietal zo ver om op zoek te gaan naar een restaurant voor het avondeten. Wij gaan naar Ponderosa omdat wij ook de Kids eat Free card willen uitproberen, dit werkt prima, wij eten met zijn vieren voor nog geen $30, het eten is niet te vergelijken met bijv de Outback maar is een prima alternatief voor een doordeweekse dag.

Thuis aangekomen kijken wij naar de foto’s die bij Disney (door de Disney fotografen) gemaakt zijn, vindt Wim een manier om ze bewerkt op de computer te krijgen (niet verder vertellen) en sluiten wij deze dag weer voldaan af.

08679d2e-762c-4949-a7ce-9dc0017fc659[1]

6 opmerkingen:

Rick, Sunshine State zei

Prachtig park Animal kingdom, jullie vermaken je wel, en goed te lezen dat het rustig is in het park. ja je kan soms totaal soaked zijn bij de water attracties, wat bij jullie ook gebeurd is hihi.

Lekker gegeten bij Ponderosa, wat wil je nog meer ;-)

mama zei

Hallo lieverds,
Geweldig park dat animal kingdom, heeft dus ook de big five, hoef je dus niet voor naar Kenia, verder alles kits, weer gezellige plaatjes en het plezier straalt van jullie af, liefs P en M O en O.xxxx

Teleton zei

Dat was een fijne dag in AK/DQ. En da's nog maar het begin, jullie hebben nog heel wat parken voor de boeg. Dus dat wordt nog veel genieten want vrijwel overal is wel een waterattractie.

Vergeet voor de doordeweekse dagen ook de CiCi's pizza niet. Lekker voor een keertje. Duikel wel even een waardebon op, dan zijn de pizzaprijsjes nog kleiner.

Twinmom1995 zei

Leuke foto's van Disney zeg.
Het lijkt me een erg mooi park.
Ik geef Teleton gelijk, Cicci's pizza is erg lekker, niet duur voor een doordeweekse dag prima, je moet alleen nei denken dat je er gezellig met alles erop en eraan uit eten gaat.
Kortingbonnetjes staan in boekjes en liggen bij ticketbureaus.
Veel plezier nog.

Chanti zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Chanti zei

Argl foutje in vorige reactie. Enfin: Heerlijk zo'n dagje AK! Wat een leuke blog, ik geniet van jullie reisverhalen!