dinsdag 27 juli 2010

26 juli Sea World

Na al een paar keer het geluk te hebben gehad om dolfijnen in het wild te hebben gezien, gaan wij vandaag de dolfijnen in Sea World bekijken.

Wij ontbijten eerst relaxt in het huis (wat lekker om alles tot je beschikking te hebben), waarna wij zonder verdere avonturen naar de parkeerplaats van Sea World rijden. De tip op het forum om vooral goed te onthouden waar je je auto parkeert  (of er zelfs een foto van te maken) heeft ons afgelopen dagen al heel wat gezoek bespaard en ook vandaag kijken wij weer goed met zijn vieren waar wij geparkeerd staan. Deze auto is trouwens ook uitgerust met een licht en toetersignaal waardoor je als je de sleutel indrukt vaak al van ver het geluid van de auto kunt horen en de lichten kunt zien, heel handig.

O ja, dit is hem onze huidige kar bij het huis:

P1010259

P1010251

Het is vandaag heel erg warm (later horen wij op het nieuws dat het de heetste week is/wordt tot nu toe) en de sprays (een soort van plantenspuit met een ventilator eraan vast, die zorgt voor een prettige waterspray, heel verfrissend, gescoord bij Publix, ook in alle parken te koop alleen dan duurder :)) komen goed van pas.

IMG_0331

Wij nemen een kijkje bij de flamingo’s, de schildpadden en gaan dan de dolfijnen voeren. Wij hebben geluk want wij kunnen in de laatste sessie voor de pauze mee. Wij krijgen instructies wat wij wel en niet mogen doen en dan ontvangen wij een bakje met visjes. Chantal vindt het in het begin best een beetje eng want nu zijn ze echt heel dichtbij en krijgt hulp van een dame van Seaworld.

IMG_0351  IMG_0355

Ronald heeft dat niet nodig en gaat zijn gang, voordat wij er erg in hebben is de vis op en de tijd voorbij, heel erg leuk om te doen!

Daarna de roggen aaien en de manatees bekijken (mam, het lijken net stenen, zijn ze wel echt?)

IMG_0372

Nu zijn wij mooi op tijd om naar de dolfijnen en walvisshow te gaan. En dit is echt de moeite waard, het is een fantastische show, heel indrukwekkend om te zien hoe de beesten zich bewegen en het is heel fijn om een fotograaf mee te hebben want dan krijg je dit soort foto’s en is het moeilijk om te kiezen welke op het blog te zetten. Wim is blij dat hij zijn apparatuur mee heeft, ook al is het af en toe wel een gesleep, het resultaat mag er zijn:

IMG_0381 

IMG_0386

IMG_0431

IMG_0439

IMG_0443

IMG_0447 IMG_0451

IMG_0462

IMG_0467

Mooi he!

Tijdens de show zaten wij in de schaduw en als wij weer in de zon lopen is het echt heel erg warm, dus wij besluiten om meteen door te gaan naar de Shamu show (orka) ervan uitgaande dat wij ook daar in de schaduw kunnen zitten.

Wij komen kort voor aanvang aan en vinden nog een redelijk goede plek en ook hier kijken wij naar een prima show waar de trainers niet echt meer in het water gaan sinds het dodelijk ongeval met een trainster in Februari, maar ondanks dat blijft het de moeite waard om deze gigantische mooie beesten te aanschouwen (en het viel ons mee dat er toch wel interactie tussen de trainers en de orka plaats vond)

Ook hier wat “plaatjes” om een indruk te geven:

IMG_0479

IMG_0486

IMG_0498

IMG_0502 IMG_0507

IMG_0511

Na deze show gaan de kinderen nog even in de Shamu express een mini-achtbaan en daarna houden wij het voor vandaag voor gezien vanwege de hitte (het lijkt wel of er in Universal meer voorzieningen zijn om verkoeling te geven). Wij hebben al bij binnenkomst een pas gehaald waardoor wij nog een keer binnen 7 dagen mogen terugkomen en gaan dat zeker doen.

Wij maken een stop bij Publix en doen boodschappen, waarbij wij een BBQ’tje aanschaffen (voor $20, dat is het enige dat niet bij het huis aanwezig is, ook al kun je wel op het terrein BBQén).

Thuis aangekomen duik ik een uurtje mijn bed in (hoofdpijn door de warmte) terwijl Wim met Ronald en Chantal een duik nemen in het grote zwembad op het terrein. Zij vermaken zich prima want er blijkt ook een heftige glijbaan bij te zijn. Ik knap ook gelukkig weer op na een dutje en terwijl Chantal nog even in ons eigen zwembadje nazwemt, Ronald zich met zijn kaarten vermaakt regelt Wim het eten, soep met stokbrood, sla en een stukje vlees op de nieuw aangeschafte BBQ, prima! Hij werkt goed, dus van de week kunnen de grotere steaks er op. Als toetje een lekker ijsje en dan bijtijds naar bed om morgen richting Disney te gaan. Het kan niet op!P1010261

6 opmerkingen:

Teleton zei

Heerlijk 'n dagje SeaWorld. Goed dat jullie de tickets voor de tweede dag hebben gehaald, er nog zoveel meer te zien. al naar Clyde & Seamore en...kom op tijd voor de preshow van de mimespeler. Zo leuk om te lezen hoe er genoten wordt, dus zijn we er morgen weer!

mama zei

Hoi Lieverds.
Weer enorm genoten van je verslag en die mooie foto's adembenemend die show van die orka's en zo ontroerend met de dolfijnen prachtig, genieten hoor dat doen jullie beslist, liefs P en M O en O xxxx

Winnie zei

Hoi Mariska, Wim, Chantal en Ronald,Mariska,
Je moeder heeft ons kennis laten maken met jullie blog. Jullie hebben volgens ons een geweldige vakantie. Vooral het zwemmen met de Dolfijnen heeft op mij heel veel indruk gemaakt. Dit is ook iets wat de kinderen nooit zullen vergeten.
Wij gaan 24 augustus naar Amerika voor een rondreis van Las Vegas, San Francisco Naar LA en weer terug via LasVegas. Waar wij naar toe gaan is het ook erg warm net als bij jullie. Misschien hebben jullie bij terugkomst wel wat tips voor ons.
We wensen jullie nog een hele leuke vakantie en zullen nog even genieten van jullie blog.
Groetjes, Hennie en Winnie

Rick, Sunshine State zei

Wow wat een mooie foto,s hebben jullie geschoten, daarvoor moet ik nog even oefenen met mijn nieuwe camera. Een te gekke seaworld dag !!

Anoniem zei

Wat een geweldige vakantie hebben jullie. Leuk om elke dag de verhaaltjes te lezen. Geniet er van. groetjes Diana

Blitsies zei

Hallo luitjes,

Heb eergister pas dit webadres doorgekregen, maar vandaag alles doorgelezen. Klinkt echt geweldig wat jullie tot nu toe al gezien hebben. Mooie foto's ook erbij.
Geniet nog lekker van Mickey en zijn vrienden en doe ze de groetjes van ons, haha.

Liefs
De Blitsies