woensdag 4 augustus 2010

3 Augustus Future world zonder internet

Vanmorgen contact opgenomen met Global (management van huisverhuur) omdat het ons niet lukt op het internet te komen, zij sturen iemand van onderhoud langs, volgens hun zeggen duurt dit ongeveer 20 minuten, maar na 1 uur is er nog niemand dus ik bel maar weer even. Ze nemen weer contact op met de onderhoudsman en die is eerst met een andere klus bezig, hij komt uiteindelijk rond kwart voor elf ipv de verwachte half 10 (spaanse 20 minuten).

De onderhoudsman kan ook geen aansluiting vinden voor het internet en schakelt zijn manager in die er binnen 1 kwartier is , die toont de Amerikaanse efficiency en bevestigd binnen 5 minuten dat er inderdaad geen aansluiting is ook al staat dit wel op de lijst en zorgt ervoor dat tussen 12.00 en 16.00 er een router komt, zal dan niet draadloos zijn maar de kabel zat er bij zijn. Wij hoeven hiervoor niet thuis te blijven omdat de onderhoudsman de “cable-guy” zal begeleiden.

Na deze positieve geluiden gaan wij richting Epcot om daar de toekomstige wereld van Disney te bekijken. Wij zijn door de internetperikelen laat dus het is al behoorlijk druk als wij het park binnen komen. Wij lopen met de plattegrond op zoek naar de must-do’s als wij worden aangesproken door een Disney medewerker of wij willen meewerken aan een nieuwe feature die vandaag in test wordt genomen. Wij worden naar guest relations gesluisd en krijgen daar na invulling van een formulier een soort van IPhone mee waar de plattegrond van Epcot op staat en een beschrijving van alle attracties, de wachttijden en de Fastpass tijden op wordt bij gehouden en wij ontvangen bonussen op verschillende momenten. Het is een leuke gemakkelijke manier om je weg door het park te vinden en de bonussen leveren leuke verrassingen op.

Wij gaan fastpassen halen voor Test Track en gaan naar Ellen’s Energy. Een goedgemaakte ride die je meeneemt naar het ontstaan van de energie, hij duurt ruim 40 minuten maar is de moeite waard. Wij krijgen een bonus binnen die ons de moeite waard lijkt om te doen, wij kunnen een sneak preview krijgen voor 3 disneyfilms/features die nog niet voor publicatie beschikbaar zijn. Dat gaan wij doen en wij worden ontvangen in een schitterende entourage waar normaal gesproken exclusieve bruiloften en partijen worden gehouden en de roggen en grote vissen in een groot aquarium langs komen. Daarna worden wij naar een prive bioscoop geleid en zien een voorstukje van de film Rapunzel die in november in Amerika zal verschijnen, een beschrijving van een nieuwe film van Winnie de Poeh van april 2011 en de IMAX versie van Troy die nog in 2010 verwacht wordt. Heel erg leuk om mee te maken.

Wij krijgen nog wat andere bonussen door waar wij geen gebruik van maken omdat ze binnen een bepaalde tijd gebruikt moeten worden en het in een ander gedeelte van het park zit dan waar wij zijn.

Wij doen Test Track, gaaf, lopen rond in het zee en landen gedeelte en halen met de bonus een ijsje waar wij zelf de prijs van mogen bepalen. Wij lopen een klein stukje door de landen heen en sluiten dan voor vandaag Epcot af in Spaceship Earth, sturen de 2 grappige videokaarten naar ons eigen emailadres en naar opa en oma en komen nog een van deze dagen terug omdat wij Soarin, een andere topattractie nog niet hebben gedaan. Bij inlevering van het apparaat vullen wij nog een enquete in over het gebruik en krijgen allemaal een mooie pin als extra. 

Wij hebben namelijk voor de avond op de planning staan om naar Hollywood Studios te gaan om de show Fantasmic bij te wonen, wij eten een hapje bij de Mac en rijden dan vlot naar de studios waar wij een parkeerplek dichtbij de ingang vinden. Wij proberen nog de show van 9 uur te halen maar deze is vol dus wij wachten op de show van half 11. De wachttijden bij de attracties in de buurt zijn fors dus wij vermaken ons in de winkeltjes kopen een paar kleinigheidjes en gaan in de rij staan. Ook voor deze show is er een enorme drukte en het duurt een tijd voordat wij naar binnen kunnen, wij vinden een mooi plekje en stipt om half 11 gaat de show van start.

Het is een schitterend show waarbij gebruikt wordt gemaakt van levende figuren, lasertechnieken, vuurwerken, filmbeelden op watergordijnen afgespeeld en heel veel meer, de show is echt de moeite waard. 

Als de show afgelopen is lopen wij terug naar de auto en zijn de kinderen zo moe dat zij zelfs niet meer in hun kamer de dag afsluiten met hun dagelijkse 5 minuten praten maar direct in slaap vallen.

Wij zien bij binnenkomst een draadloos netwerk staan, dat ziet er goed uit, maar na geprobeerd te hebben om op het internet te komen, lijkt het er nu op dat er geen provider is, dus nog steeds geen internet. Morgen maar weer bellen naar Global, wordt wel vervelend, dus ik zal morgen kijken of ik in ieder geval wel de blogs van de afgelopen dagen kan plaatsen op een andere manier (dan wel zonder foto’s want die kan ik nog niet van de Disney site afhalen).

1 opmerking:

van Velzen Florida 2010 zei

Ondanks de internetperikelen hebben jullie het wel naar je zin. Leuke dag gehad in Epcot en de Studio's. Ik hoop dat de internetproblemen goed worden opgelost. Ik hou in iig jullie blog in de gaten.

Groetjes,
Meriam