dinsdag 20 juli 2010

19 juli Miami Vice

Vanmorgen allemaal lekker geslapen tot kwart over 7. Chantal  heeft zelfs de hele nacht doorgeslapen dus het lijkt erop dat wij gewend zijn aan de US time zone. En dat komt mooi uit want vandaag gaan wij echt op pad.

Alle bagage zit keurig in de auto (deze week nog even een foto maken van onze witte Kia Rondo) en na uitgecheckt te hebben uit het Ramada Inn en  een stop bij Ponderosa gemaakt te hebben voor een uitgebreid ontbijt (ik vind het niet vreemd dat veel Amerikanen zó dik zijn, wat een hoeveelheden worden hier naar binnen gewerkt) vertrekken wij richting Miami.

Wim is helemaal in zijn element, lekker autorijden met goede muziek op de radio en genieten van de omgeving terwijl de kids zich prima vermaken op de achterbank. 

Het is een flinke rit naar Miami maar door het uitgebreide ontbijt hoeven wij voorlopig niet te eten en de miles vliegen onder ons door. De wegen zijn indrukwekkend en de skyline van Miami  is echt hoog.

De tomtom werkt prima en leidt ons rechtstreeks naar Bayside market place.  Wij vinden een prima parkeerplek naast het Holiday Inn ($5 voor de gehele dag, koopje vergeleken met de prijzen in Amsterdam) en gaan op zoek naar onze “Thrill” van de dag.

Naast alle bescheiden bootjes die in de haven liggen viel deze gele powerboat niet te missen. Jammer genoeg kunnen wij net niet meer mee voor de rit van 14.00 dus vermaken wij ons prima met een hapje te eten en wat rond te lopen in Bayside tot de volgende rit  van 15.30

IMG_0007

Aan boord geklauterd blijkt helaas dat Don Johnson niet achter het roer/stuur zit, maar het waren toch 45 geweldige coole minuten.  Wij krijgen strikte instructies dat wij moeten blijven zitten en zodra wij de haven uitgaan blijkt waarom, het gas gaat open en wij gaan met hoge snelheid over het water. Alles goed vasthouden!!

Het is echt vet cool zoals Ronald en Chantal schreeuwend melden.

IMG_0028

Wij maken een rustigere toer langs Star Island zodat wij kunnen zien waar sterren zoals Liz Taylor, Ricky Martin, Madonna, Gloria Estafan , Julio Iglesias en Don Johnson wonen of gewoond hebben. Leuke optrekjes!!

IMG_0052 IMG_0049

De meeste namen zeggen de kinderen niet zo veel en zij hopen dat wij letterlijk snel weer verder gaan. Aan dit verzoek wordt voldaan en daarna varen wij langs de skyline van downtown Miami, waarbij de gids nog even van iedereen een foto maakt met de skyline op de achtergrond. Wij zweven weer terug en vinden het allemaal jammer dat het voorbij is, dit was echt MIAMI VICE!!

IMG_0069

IMG_0074 

De kinderen willen graag zwemmen, want zonder de verkoeling van een snelle powerboot is het echt warm en daarom besluiten wij naar ons hotel voor vandaag te rijden in Florida City. De trip daar naartoe duurt langer dan verwacht, wij zitten midden in de spits en wij hebben de US1 genomen waar veel stoplichten zijn, wel leuk om door al die verschillende gedeeltes te rijden.

In het hotel Travelodge aangekomen (prima kamer met het zwembad om de hoek) kunnen de kinderen nog even zwemmen, alvorens wij de eerste echte regenbui van de vakantie meemaken.

Wij eten een hapje bij Denny’s waar wij lopend naar toe kunnen omdat dit voor het hotel ligt en taaien daarna af om ons mandje op te gaan zoeken.

Morgen op zoek naar de krokodillen.

10 opmerkingen:

Rick, Sunshine State zei

Gaaf hoor met die super snelle boot, het ziet er geweldig uit.

Stik jaloers leer ik mee ;-))

Nog veel plezier hoor!

Teleton zei

Da's een cool begin, zo'n rondvaart! Plus een fijn hotel met een Danny's op loopafstand. Wat wil een mens nog meer....?

mama zei

Hoi lieverds
Helemaal gaaf die speedboot, wat zullen ook de kids genieten en geweldig de foto's, liefs P en M.

mama zei

Ik probeer het nogmaals, gr.M

Twinmom1995 zei

Dat ziet er gaaf uit zeg.
Dit maar onthouden voor een eventuele volgende vakantie naar Florida.

Unknown zei

We hebben er zin in!!!

Anneke

Unknown zei

We hebben er zin in!!!

Anneke

Marja en Tony zei

Dat is nog eens een boottochtje zeg!!
Ik kan me voorstellen dat dat even lekker verkoeling geeft!

Anoniem zei

Gaaf bootje zeg. Dat moet een leuke tocht zijn geweest. Je verlekkeren aan die grote villa's langs het water en heerlijk even die wind langs je lichaam.
Geniet lekker verder.

danielle zei

hoi hoi... Ik zap nu pas in op de blog, maar wat leuk om te lezen... Best jaloers hihi. Jullie rondtrip is precies wat roland en ik wilde doen, alleen dan andersom. Heel veel plezier en hopelijk hebben jullie niet te veel last van de regenbuien!!!