woensdag 4 augustus 2010

1 Augustus, nog een volle week te gaan

Vanmorgen hebben de kinderen lekker uitgeslapen, Chantal was zelfs eerder wakker, (maar heeft ook geslapen tot kwart voor negen)  dan Ronald en meestal is dat andersom.

Na een ontbijt gaan wij op ons gemak naar Disney Magic Kingdom, en kiezen voor de monorail om ons naar de ingang van het park te brengen. In het park aangekomen vallen wij met ons neus in de boter want wij maken meteen een parade van 11.00 mee dus de stemming zit er meteen goed in. Bij het overzicht van wachttijden van de attracties zien wij tijden staan die ons heel goed bevallen, van 5 minuten tot 25 minuten!

Wij starten in Adventureland en stuiten meteen op Ariel met haar prins.

P1010522

Het is leuk om te constateren dat er verschillen zijn tussen de attracties hier en in Parijs, Ronald zat bij de pirates of de Caribbean te wachten op de “val” maar die kwam hier niet in die mate in voor.  Na alle attracties in Adventureland te hebben gedaan, gaan wij nog even met P1010526 Goofy op de foto alvoor wij door gaan naar Frontierland.

Hier is de grote favoriet vanuit Parijs Thunder Mountain met slechts 20 minuten wachttijd, halen wij een fastpass voor Splash Mountain en gaan in de rij staan. Na 5 minuten staat de attractie stil en wordt aangegeven dat iedereen de rij uit moet gaan, jammer maar helaas, wij lopen rustig door naar Fantasyland voor Mickey’s Philharmagic, leuke 3D film en zien in de tussentijd nog Sneeuwwitje, Chantal haar dag kan al niet meer stuk!

 P1010528

Peter Pan geeft een wachttijd aan van 60 minuten dus die slaan wij vandaag maar over en lopen terug naar Frontierland om de Fastpass voor Splash Mountain te gaan gebruiken. Bij deze attractie word je minder nat dan je zou verwachten, wij komen er wel opgefrist maar niet doorweekt uit (opluchting met onze ervaringen van eerdere deze week in het achterhoofd).

P1010532

Na de lunch gaan wij naar Tomorrowland waar wij alle topattracties behalve Space mountain van ons lijstje kunnen afstrepen, Buzz Lightyear doen wij zelfs 2 x met gebruik van de Fastpass. Vanwege de warmte doen wij de parade een andere keer en besluiten om terug te gaan naar het huis om thuis een hapje te eten om vanavond dan naar de Studios te gaan om Fantasmic mee te maken.

Als wij uit de Publix komen met onze boodschappen vallen onze plannen letterlijk in het water, het begint heel erg te regenen en niet voor 10 minuten, het stormt, onweert en regent een behoorlijke tijd waardoor het thuis BBQén uitgesteld wordt en ook het plan om vanavond naar de show Fantasmic te gaan stellen wij uit.

Wij eten een hapje bij Ponderosa en gaan naar huis waarna de kinderen zich nog een uurtje vermaken en daarna na bed verdwijnen. Wij hebben nog een volle week te gaan en wij hebben al zoveel gedaan en meegemaakt, nu nog 7 dagen te kunnen genieten is echt een schitterend vooruitzicht.

Ik tik het blog maar heb geen internetverbinding dus waarschijnlijk plaats ik dit blog pas morgen. Ik zal sowieso morgen even met Global bellen om de verbinding met internet in orde te maken want dat is dit weekend al de 2e keer dat het niet lukt en dat is toch best een gemis!

Geen opmerkingen: