maandag 9 augustus 2010

8 Augustus planning aan de (water)kant gezet

Vandaag onze laatste hele dag, dus na allemaal lekker uitgeslapen te hebben omdat het gisteren laat was geworden, liggen wij met zijn vieren in het grote bed om te bespreken wat de kinderen het liefst willen doen.

Het antwoord is eenduidig, zij willen in ieder geval vandaag nog terug naar 1 van de waterparken en in ieder geval voordat wij vertrekken nog een keer terug naar Disney Quest. De Disney parken staat ook nog bij Ronald op het lijstje maar hij heeft enkele attracties op verschillende parken die hij graag nog wil doen en omdat dit niet praktisch is wordt democratisch besloten om niet meer naar de parken te gaan en dat gedeelte voor gezien te houden. Ik wil nog graag even kijken bij een enkel winkeltje :) en Wim vindt het allemaal best wat wij verzinnen.

Wij bespreken, nog steeds op bed, dat wij eerst wat zullen gaan winkelen en daarna naar Blizzard Beach zullen gaan en dan morgen de uren doorbrengen met een bezoek aan Disney Quest totdat wij richting vliegveld vertrekken. Afgesproken, wij gaan ons wassen en aankleden en ik constateer dat het er helemaal niet goed uitziet buiten. Inmiddels zijn wij eigenlijk zo gewend en verwend aan het goede weer, met alleen in de middag af en toe een buitje, dat het niet in onze gedachten is opgekomen om eerst even naar het weer te kijken. Wim gaat boodschappen halen voor het ontbijt bij de Publix en het hoost. Normaal gesproken een bui van hoogstens 20 minuten maar het blijft nu gestaag doorregenen. Wij waarschuwen Ronald en Chantal al vast dat het waterpark er vanmiddag misschien niet in zit, nemen wel de zwemspullen mee en vertrekken uiteindelijk vroeg in de middag (12.30) richting Lake Buena Vista voor een bezoek aan de GAP outlet.

Het is maar goed dat wij hier pas de een na laatste dag naar toe gaan, zij hebben heel erg veel leuke dingen en ik moet mij inhouden om niet nog meer te kopen dan de buit die wij uiteindelijk meenemen (voor Chantal, vest, sweater, aantal shirts, sportbroek, voor Ronald, vest, sweater, aantal shirts, voor mijzelf mooie zwarte broek en aantal truitjes). Vervolgens gaan wij richting de Florida Mall waar wij een kijkje willen nemen bij de Apple store en de M&M’s world winkel, want het is inmiddels overduidelijk zwemmen kunnen wij vandaag als wij willen beter op straat doen in plaats van in een waterpark (het onweert namelijk regelmatig).

Onderweg wennen wij alvast weer een beetje aan het idee dat wij morgen weer richting Nederland vertrekken en het weer en de files helpen een handje mee om dit beeld compleet te maken.

P1010876 

P1010879 Het is druk, iedereen is zijn heil aan het zoeken bij de shopping malls (en het is natuurlijk zondag). Wij vinden uiteindelijk een plekje en snellen ons naar de overdekte mall.

Wij nemen een kijkje in de Apple store waar wij met de Ipad spelen, mooi ding, maar wij doen het voorlopig maar met de Ipod’s en Wim een kijkje neemt naar de Iphone 4, die hij bij terugkomst in Nederland graag wil hebben omdat zijn abonnement binnenkort afloopt. Mooie dingen en er is alle gelegenheid om, ondanks de drukte,  alles uit te proberen en te spelen met deze hebbedingetjes.

P1010880

Daarna na M&M world, het is onvoorstelbaar wat er allemaal van M&M te koop is, naast het chocola zelf.P1010882

Terwijl Ronald weer een monopoly spel ziet (onthoudt die maar voor een volgende keer als wij weer hier op vakantie gaan), kijkt Chantal naar alle leuke knuffels van M&M, en Wim moet gewoon even met de Nascar M&M auto met M&M nascar jack op de foto.

P1010884  P1010890

Wij lopen nog wat rond in de Florida Mall, kijken nog bij wat gadgets , vragen ergens om wat informatie en als wij die krijgen van de verkoper en hem bedanken, hij You’re welcome zegt, maakt Chantal de volgende gouden opmerking: dat is toch raar gaan wij weg en zegt hij dat wij welkom zijn! Kinderlogica, geweldig!

Wij gaan dan terug naar huis zodat ik alle koffers in kan gaan pakken en Ronald en Chantal nog even kunnen plonsen in ons eigen zwembad.

Het is nu met tussen pauzes droog, maar dit is qua weer echt de slechtste dag die wij hier afgelopen 3,5 week gehad hebben.

De koffers zijn vlot gevuld en wij nemen ze voordat wij gaan eten mee naar de Publix waar je de koffers op een grote weegschaal kunt wegen, en dat is maar goed, want zo weten wij tenminste dat wij nog wat dingen moeten herverdelen want 1 van de koffers is te zwaar en een andere kan nog wat gewicht erbij hebben. De extra koffer is hard nodig en van mijn plan om morgen nog wat te scoren als Wim met Ronald en Chantal in Disney Quest verblijven gaat een streep doorheen, want alle koffers zitten vol en qua gewicht is het allemaal net aan. Wim geeft aan dat als wij volgende keer gaan (hij heeft het ook al over nog een keer) dat wij dan slechts voor 2 dagen kleren meenemen, drie lege koffers en de rest hier kopen.

Ook vanavond besluiten wij naar Ponderosa te gaan, waar Ronald in plaats van gebruik te maken van de Kids eat free card ook een volwassenen hoofdgerecht besteld. Hij besteld net als Wim een Super Sirloin Steak, ik een Sizzlin Steak en Chantal de kip.

Als de serveerster komt om de borden te brengen, vraagt zij of het klopt dat wij alle 3 onze steaks rare hebben besteld en als wij daar bevestigend op antwoorden en aangeven dat de Sirloin Steak voor de mannen is, zegt zij dat zij benieuwd is of Ronald hem op gaat eten.

Er verschijnt een lap vlees op het bord, dat zoals Ronald zelf zegt net zo groot is als zijn hoofd. Super mals en zowel Ronald als Wim krijgen hem niet helemaal op.

P1010892

P1010893

P1010894

Ronald hoeft zelfs geen ijsje meer toe zo vol zit hij. Chantal eet lekker haar kip op en heeft nog wel plek voor een ijsje, waarna wij aftaaien naar het huis en alle spullen inpakken, muv de spullen die wij morgen nog nodig hebben.

Morgen nog een keer de koffers wegen voordat wij ze neerzetten bij Global om ze niet de hele dag in de achterbak van de auto te hoeven hebben, zullen daarna uitgebreid ergens gaan ontbijten en waarschijnlijk een groot gedeelte van de middag in Disney Quest door brengen alvorens de koffers weer op te halen en richting vliegveld te gaan.

Dit is waarschijnlijk het laatste blog vanuit Florida want wij vliegen morgen om acht uur s avonds met Martinair (Comfort Class) terug naar Nederland.  En ik zal dan de terugreis vanuit Nederland bloggen.

Wij hebben een geweldig mooie vakantie gehad, het was heel erg leuk om een blog bij te houden om een groot gedeelte van onze ervaringen vast te leggen en te delen en nog leuker om reacties van jullie allemaal te krijgen.

Bedankt daarvoor en voor degene die nog hier in Florida zijn of nog deze kant op komen, nog een hele fijne vakantie, voor de andere volgers, tot in Nederland, (zonder wachttijden :))

Dikke kus,

Mariska

PS: En over een ding zijn wij het met zijn vieren unaniem eens zoals Schwarzenegger het in de terminator zegt: We will be back!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi L.
Toch nog een laatste reactie. Ondanks het slechte weer hebben jullie er toch een leuke dag van gemaakt, nou L ik zou zeggen wij zijn blij dat you came back to Holland, goede vlucht xxxx P en M O e O. ( Mariska het verslag was groots thanks.

Rick, Sunshine State zei

Jullie hebben er ondanks de regen wel weer een hele lekkere herkenbare Florida dag van gemaakt.

De hele tubeorlando is leeggeknepen, deze vakantie. Gelukkig lees ik wordt alweer aan een nieuwe tubeorlando gedacht ééntje waar zelfs maar heel weinig spulletjes in de koffer meegaan ;-)

Oook erg herkenbaar, ik wil eigenlijk alweer terug nog voordat we weggaan ...

Bedankt voor het leuke blog en knijp de tube nog maar helemaal uit!!

Groetjes Rick Mandy en Jasper

Marja en Tony zei

Je hebt eigenlijk al heimwee voor dat je hier weg bent...
Ik vind dat altijd het vervelendste onderdeel van de vakantie, ...weggaan..!!

Maar helaas, het zit er op voor jullie, en inderdaad is het weer deze laatste dagen niet geweldig, maar wat een pracht weer hebben jullie gehad, het was toch maar steeds bloedheet!!

Hadden jullie dat ook, dat als je in je hemdje in de auto zat en naar buiten keek dat je dacht dat het toch wel koud moest zijn...tot je uitstapte!

Veilige vlucht terug en succes met de jet lag

Groet Marja

Twinmom1995 zei

Jammer dat het er voor jullie ook al weer opzit. Dat heimwee gevoel hadden wij ook al heel snel. Komt ook wel een beetje door het lezen van alle leuke blogs.
Goede reis terug naar Nederland!