vrijdag 23 juli 2010

21 juli verrassende dag

Vanmorgen opgestaan met de wetenschap dat wij het snorkelavontuur wel konden vergeten, doordat de boten niet zouden uitvaren. Gisterenavond hadden wij besloten om dan met de glasbodemboot een trip te gaan maken op het John Pennekamp rif, want deze was gisteren wel uitgevaren. Aangezien de 1e trip om 9.15 vertrekt stonden wij na een ontbijt en de spullen in de auto te hebben gezet om 9.00 voor het natuurpark. Helaas op het bord was duidelijk aangegeven dat er vandaag niet uitgevaren zou worden voor het snorkelen maar ook de glasbodemboot bleef binnen. Dit was een streep door de rekening, Even overleg wat wij dan gaan doen, nu is er genoeg op de keys te zien, dus wij spreken af dat wij rustig aan de kant van Key west op rijden terwijl ik in de informatieboekje kijk waar wij wat leuke stops kunnen maken.  Eerst een stop bij Publix (mega-supermarkt) zodat wij broodjes en drinken bij ons hebben voor onderweg, want iedere middag lunchen bij de in overvloed aanwezige hamburgerketens of variaties daarop begint teveel van het goede te worden.

Na deze boodschappenstop gaan wij op pad, wij rijden een schitterende weg, met aan de ene kant de Atlantische Oceaan en aan de andere kant Florida Bay, die uitkomt in de Golf van Mexico. Het water ziet er echt zo mooi blauw uit, dat wij volop genieten van de mooie uitzichten, de vele bruggen  en het idee van een duik in het water wel heel aanlokkelijk is, maar voorlopig zijn er weinig mogelijkheden voor een officiele stop. Ik vind op de kaart een plek van een publiek strand, waar wij naar toe zouden kunnen, maar er is ruim daarvoor een plek waar wij even uit de auto stappen om langs de waterkant te gaan staan. Terwijl wij daar staan komen er verschillende bootjes langsvaren, langzamerhand begint er een gedachten in Wim en mijn hoofd te ontstaan, want je kunt in Florida makkelijk zelf een boot huren en rondvaren, dus zullen wij eens gaan kijken wat dat kost is de vraag die Wim stelt, terwijl ik daar ook net aan zit te denken. Nog geen miles verder zien wij Robbies liggen, een club waar ik meerdere malen op het forum over heb gelezen en 15 minuten later is het een feit, wij hebben een boot gehuurd en gaan met zijn vieren een halve dag varen over de Florida Bay. Geweldig! Wij pakken onze spullen mee, krijgen instructies wat wel en niet mag (aan de kant van Florida Bay blijven, vanwege het weer mogen wij niet onder de bruggen door naar de Atlantische Oceaan), welke vaarroutes er zijn en om elf uur varen wij weg.  

Wim achter het roer van onze speedboot met 90Pk, helemaal TOP!

Al na 10 minuten gaat Wim volop de rem, rechts van ons ziet hij twee dolfijnen, WAUW, dit is ongelofelijk, wij worden helemaal gek, wij blijven ze langzaam volgen en zij blijven heel dicht bij ons, Ronald zegt, ik wil het water in, ik wil met ze zwemmen, mag dat, natuurlijk mag dat!! Chantal wil ook, maar dan moet ik wel mee, nou geen probleem. In al de jaren dat Wim en ik gedoken hebben op de meest geweldige plekken op deze aardbodem is er altijd een wens van mij niet ingevuld en dat is dolfijnen te zien in het wild, en nu gebeurd het hier totaal onverwacht. Wij springen het water in, terwijl Wim probeert ze te fotograferen en ook de boot manouvreert om ze bij te houden.

IMG_0241a IMG_0239a

IMG_0253a

IMG_0259

Ronald is op een gegeven moment op 1 meter afstand van 1 dolfijn voordat de dolfijn weer onder water verdwijnt. Het is zo’n super ervaring. Er komt helaas een andere boot aanvaren in een andere vaargeul, waardoor de dolfijnen even mee zwemmen met deze boot en wij weer aan boord klimmen. Wij zien de dolfijnen daarna nog een paar keer maar ze zijn duidelijk verder op weg en wij volgen ze niet meer. Wij raken er niet over uitgepraat!!!!!!!!!

IMG_0264

IMG_0265

 

Wij varen verder en zoeken een mooi plekje op om voor anker te gaan en lekker te gaan zwemmen. De kinderen vinden het helemaal fantastisch en wij zouden best aan deze manier van leven kunnen wennen! Wij eten een broodje, drinken wat, varen weer een stukje verder en zwemmen weer.

IMG_0266

P1010119

IMG_0287 IMG_0288

De tijd vliegt voorbij en wij varen keurig op tijd weer terug naar Robbies, waar de kinderen de grote vissen die in de haven zitten nog voeren met vissen terwijl de pelikanen ook azen op deze traktaties.

IMG_0306 P1010128

Wij hebben volop genoten en Chantal geeft aan dat zij zo blij is dat het snorkelen niet door kon gaan omdat wij dit anders niet hadden meegemaakt.

Met een voldaan gevoel rijden wij naar Key West, waar wij voor vandaag het Comfort Inn hebben geboekt, een goed hotel, waar wij een verfrissende duik nemen in het zwembad en al het zoute water van onze boottrip van ons afspoelen, maar de herinnering zeer zeker niet.

Na deze verfrissende duik nog even douchen waarna wij richting Mallory Square gaan. Hier genieten wij van de straatartiesten en een mooie zonsondergang voordat wij een hapje gaan eten in een lekker visrestaurant.

P1010158

Moe en voldaan gaan wij slapen en heb ik geen puf meer om dit blog te typen, dus dat doe ik de dag erna in de auto.

Het was volgens de kinderen de mooiste dag van de vakantie en daar sluiten wij ons bij aan.

3 opmerkingen:

Anita zei

Wow, dat is leuk met een eigen boot dolfijnen spotten.
Het is heerlijk om jullie verhalen te lezen.
Nog heel veel plezier.
Wij zijn aan het aftellen, kan niet wachten.
Groetjes,
Anita (Tans4USA)

Teleton zei

Wat een leuk en onverwacht avontuur! Zo'n ervaring vergeet je nooit, zeker niet als er zulke mooie foto's van zijn.

mama zei

Hoi Lieverds.
Gisteren tevergeefs gekeken, maar nu begrijp ik de rede.Geweldig wat jullie nu weer meemaken onverwachts met de dolfijnen zwemmen zelfs de kids gingen de zee in om dat mee te maken grandios, P en M O en O zijn apetrots wat een vakantie met al die mooie foto's, liefs van ons, xxxx.